Prajitura cu marmelada de piersici si crema de vanilie
PrinteazaPrajitura cu marmelada de piersici si crema de vanilie din: faina, unt, oua, vin sau rom, sare, frisca, cremă de vanilie, marmeladă de piersici, glazură albă.
Ingrediente pentru aluatul franţuzesc:
- 500 g făină
- 500 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 3 linguri viu sau 2 linguri rom
- sare
- frişcă proaspătă rece (circa 1/4 litru)
Ingrediente pentru umplutură:
- 3-4 linguri cremă de vanilie
- 300 g marmeladă de piersici
- 2-3 linguri glazură albă
Mod de preparare:
Frămânţi 250 g făină cu 250 g unt. Din restul de făină, gălbenuşuri, vin, sarea şi frişcă cât cuprinde, faci un aluat moale, elastic.
Frămânţi bine, ca să fie neted, omogen. Aluatul a fost frământat cu doar jumătate din unt.
Aluatul şi untul rămas se ţin în frigider, până ce coca se întăreşte bine. Apoi întinzi aluatul în grosime de 1 cm.
Aşezi deasupra untul rămas şi acoperi cu marginile foii.
Pe urmă, ca şi în cazul altor foitaje, întinzi aluatul şi îl împătureşti de 5 ori, fără a-l lăsa între timp să se odihnească (fiind un aluat franţuzesc preparat rapid). Lucrezi aluatul într-o încăpere rece.
Când este gata, îl întinzi. Pui foaia în tavă, apoi o tai în 3 bucăţi egale. Le înţepi şi le coci 20-30 de minute, ca să fie bine coapte şi uscate. Le laşi să se răcească în tavă. Apoi aşezi foile pe masă.
Ungi prima foaie cu tjp strat de cremă de vanilie. Pui peste aceasta un strat de marmeladă de piersici.
O aşezi pe platou, cu partea unsă în sus. Ungi apoi a doua foaie şi o pui peste cea dintâi, părţile unse venind una peste alta.
Ungi şi foaia a treia şi o pui deasupra prăjiturii, întinzi peste aceasta glazură albă fierbinte şi, după ce se ificeşte, o tai în pătrate, o pui pe o furie şi o serveşti.
Prajitura cu marmelada de piersici si crema de vanilie
Pofta buna!