Tort cu crema si topping de ciocolata

Printeaza

Tort cu crema si toping de ciocolata din: apa, unt, sare, faina, oua, zahar, galbenusuri, amidon, lapte, pastaie de vanilie, ciocolata neagra, frisca, lapte, zahar pudra.

 

Ingrediente pentru blat: Tort_cu_crema_si_tooping_de_ciocolata

  • 250 ml apă
  • 125 ml unt
  • 1 g sare
  • 250 g făină
  • 4 ouă

Ingrediente pentru umplutura:

  • 50 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 20 g făină
  • 20 g amidon
  • 300 ml lapte
  • 1/2 păstaie de vanilie, tăiată pe lungime
  • 50 g ciocolată neagră mărunţită
  • 350 ml frişcă

Ingrediente topping de ciocolata:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 30 ml unt
  • 45 ml lapte
  • 250 g zahăr pudră

 

 

Mod de preparare:

Pentru blat: pune apa, untul şi sarea pe foc, într-o oală şi lasă până când se topeşte untul.

Adaugă făina dintr-o dată şi amestecă foarte rapid. Agită până când se formează bile care se lasă pe părţile laterale ale vasului.

Micşorează flacăra şi continuă să amesteci timp de 2 până la 3 minute pentru a întări aluatul.

Acesta trebuie să fie moale, dar nu lipicios. Lasă-l să se răcească puţin. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare, până se încorporează perfect.

Tapetează o formă de tort şi pune aluatul în ea. Coace-l timp de 35 minute, la 200°C. Scoate blatul din cuptor.

Inţeapă-l cu o furculiţă înainte de a-l tăia în jumătate pe orizontală, în timp ce încă este cald.

Pentru umplutură:

Amestecă bine ouăle cu zahărul într-un castron.

Cerne făina şi amidonul împreună, apoi adaugă-le în amestecul de ou, formând o pastă omogenă. Lasă deoparte.

Intre timp, într-o cratiţă, opăreşte laptele cu vanilia, ia cratiţa de pe foc şi adaugă încet amestecul de ou, bătând cu telul în mod constant, pentru a preveni formarea cocoloaşelor.

Scoate păstaia de vanilie, răzuieşte seminţele şi adaugă-le în compoziţie.

Lasă pe foc, până când ajunge la punctul de fierbere, amestecând constant.

Mai lasă încă 30-60 de secunde, până când sosul devine foarte gros.

Adăugă bucăţile de ciocolată şi amestecă pentru a se topi.

Pentru topping:

într-o cratiţă topeşte ciocolata neagră şi untul.

Adaugă zahărul pudră şi laptele, alternativ, până obţii o consistenţă groasă. După ce umplutura s-a răcit, amestec-o cu frişca.

Aşază crema pe partea de jos a blatului şi acoperă cu cealaltă jumătate.

Toarnă topping-ul de ciocolată deasupra tortului. Lasă-l la frigider cel puţin o oră înainte de servire.

 

Tort cu crema si topping de ciocolata

Tort_cu_crema_si_tooping_de_ciocolata

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.