Prajitura cu nuca, rom si fructe

Printeaza

Prajitura cu nuca, rom si fructe din: căpşune, unt sau margarină, zahăr pudră, făină, oua, praf de copt, apă minerală, cacao, rom, nuca, gris.

Ingrediente:

  • 700 g căpşunePrajitura_cu_nuca_rom_si_fructe
  • 250 g unt sau margarină
  • 200 g zahăr pudră
  • 400 g făină
  • 5 ouă
  •  1/2 plic praf de copt
  • 50 ml apă minerală
  • 50 g cacao
  • 1 linguriţă rom
  • 150 g nucă măcinată
  • 4-5 linguri griş

 

 

Mod de preparare:

Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi trep­tat ouăle, făina cernută, praful de copt stins în apă şi omogenizezi după fie­care ingredient.

Pentru ca aluatul să aibă consistenţa unei smântâni groase, poţi să mai adaugi puţină apă minerală, împărţi compoziţia în 2.

In prima parte încorporezi praful de cacao, iar în cea de-a doua, romul.

Speli fructele, le cureţi de codiţe şi le tai în jumătăţi sau în felii.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 25×35 întinzi în tavă aluatul maro, apoi presari 1/2 din nuci şi acoperi cu fructe trecute prin griş.

Deasupra întinzi aluatul cu rom şi presari deasupra restul de nucă şi de fructe trecute prin griş.

Coci prăjitura la foc mediu, pentru 40 de minu­te. O tai după ce s-a răcit complet.

 

Prajitura cu nuca, rom si fructe

Prajitua_cu_nuca_rom_si_fructe

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.