Prajitura cu nuca, rom si fructe
PrinteazaPrajitura cu nuca, rom si fructe din: căpşune, unt sau margarină, zahăr pudră, făină, oua, praf de copt, apă minerală, cacao, rom, nuca, gris.
Ingrediente:
- 700 g căpşune
- 250 g unt sau margarină
- 200 g zahăr pudră
- 400 g făină
- 5 ouă
- 1/2 plic praf de copt
- 50 ml apă minerală
- 50 g cacao
- 1 linguriţă rom
- 150 g nucă măcinată
- 4-5 linguri griş
Mod de preparare:
Freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi treptat ouăle, făina cernută, praful de copt stins în apă şi omogenizezi după fiecare ingredient.
Pentru ca aluatul să aibă consistenţa unei smântâni groase, poţi să mai adaugi puţină apă minerală, împărţi compoziţia în 2.
In prima parte încorporezi praful de cacao, iar în cea de-a doua, romul.
Speli fructele, le cureţi de codiţe şi le tai în jumătăţi sau în felii.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 25×35 întinzi în tavă aluatul maro, apoi presari 1/2 din nuci şi acoperi cu fructe trecute prin griş.
Deasupra întinzi aluatul cu rom şi presari deasupra restul de nucă şi de fructe trecute prin griş.
Coci prăjitura la foc mediu, pentru 40 de minute. O tai după ce s-a răcit complet.
Prajitura cu nuca, rom si fructe
Pofta buna!