Mousse de ciocolată cu portocale din: ciocolata, oua, zahar, unt, coaja de portocala, zeama de portocala, frisca, felii de portocala. Ingrediente: 200 g ciocolată 4 ouă 4 linguri zahăr 50 g unt 1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă 3 linguri zeamă de portocală frișcă și felii de portocală pentru decor Mod de […]
Prajitura cu ciocolata alba si capsuni
PrinteazaPrajitura cu ciocolata alba si capsuni din: zahăr, faina, unt, oua, zahar vanilinat, ciocolată albă, sare, frişcă lichidă, căpşuni.
Ingrediente:
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 10 g unt
- 2 albuşuri
- 1 plic zahăr vanilinat
mousse:
- 320 g ciocolată albă
- 2 albuşuri
- 1 praf de sare
- 60 g zahăr
- 40 g unt
- 120 ml frişcă lichidă
- sare
- căpşuni
Mod de preparare:
Pentru coşuleţe, topeşti untul la bain-marie şi adaugi amestecul de făină, zahăr, zahăr vanilinat şi albuşuri.
Păstrezi compoziţia în frigider timp de 20 de minute. Pui într-o tavă mică discuri de aluat, la distanţă unele de altele.
Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc pe margine, dar rămân
Scoţi tava din cuptor, le desprinzi cu lama cuţitului şi, cât sunt calde, le modelezi rapid în formă de coşuleţ. Le păstrezi în frigider până când e gata crema.
Topeşti ciocolata la bain-marie. încălzeşti frişca amestecată cu zahăr până la punctul de fierbere, stingi focul, apoi adaugi ciocolata şi untul moale.
După ce ai omogenizat compoziţia şi aceasta s-a răcit, o răceşti în frigider.
Baţi albuşurile spumă cu puţină sare şi le încorporezi în amestecul cu ciocolată.
Torni mousse-ul în coşuleţe şi ornezi cu fructe de sezon.
Prajitura cu ciocolata alba si capsuni
Pofta buna!
Mousse de ciocolată cu portocale
Pofta buna!