Prajitura cu ciocolata alba si capsuni

Printeaza

Prajitura cu ciocolata alba si capsuni din: zahăr, faina, unt, oua, zahar vanilinat, ciocolată albă, sare, frişcă lichidă, căpşuni.

Ingrediente:

  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • 10 g unt
  • 2 albuşuri
  • 1 plic zahăr vanilinat

mousse:

  • 320 g ciocolată albă
  • 2 albuşuri
  • 1 praf de sare
  • 60 g zahăr
  • 40 g unt
  • 120 ml frişcă lichidă
  • sare
  • căpşuni

 

Mod de preparare:

Pentru coşuleţe, topeşti untul la bain-marie şi adaugi amestecul de făină, zahăr, zahăr vanilinat şi albuşuri.

Păstrezi com­poziţia în frigider timp de 20 de minute. Pui într-o tavă mică dis­curi de aluat, la distanţă unele de altele.

Le coci la foc mediu, în cuptorul pre­încălzit, până se rumenesc pe margine, dar rămân

Scoţi tava din cuptor, le desprinzi cu lama cuţi­tului şi, cât sunt calde, le modelezi rapid în formă de coşuleţ. Le păstrezi în frigider până când e gata crema.

Topeşti ciocolata la bain-marie. încălzeşti friş­ca amestecată cu zahăr până la punctul de fierbe­re, stingi focul, apoi adaugi ciocolata şi untul moale.

După ce ai omogenizat compoziţia şi aceasta s-a răcit, o răceşti în frigider.

Baţi albuşurile spumă cu puţină sare şi le încor­porezi în amestecul cu ciocolată.

Torni mousse-ul în coşu­leţe şi ornezi cu fructe de sezon.

 

Prajitura cu ciocolata alba si capsuni

Prajitura_cu_ciocolata_alba_si_capsuni

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Mousse de ciocolată cu portocale

Mousse de ciocolată cu portocale din: ciocolata, oua, zahar, unt, coaja de portocala, zeama de portocala, frisca, felii de portocala. Ingrediente: 200 g ciocolată 4 ouă 4 linguri zahăr 50 g unt 1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă 3 linguri zeamă de portocală frișcă și felii de portocală pentru decor     Mod de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.