Peste cu sos de soia si ghimbir
PrinteazaPeste cu sos de soia si ghimbir din: balitong (sau alt peşte), ghimbir, ulei, praf de carne cu curry, praf de belacan, usturoi, sos de scoici, sos de soia concentrat, zahăr, piper, sare, frunze de curry, cili padi, apă.
- 500g balitong (sau alt peşte), curăţat de cap, coadă, solzi şi la interior
- 1 linguriţă ghimbir tocat
- 2 linguri ulei
Pentru sos:
- 1 lingură praf de carne cu curry
- 1 lingură praf de belacan
- 1 linguriţă usturoi tocat mărunt
- 1 linguriţă sos de scoici
- 1/2 linguriţă sos de soia concentrat
- 1 linguriţă zahăr
- piper
- sare
- 1 legătură frunze de curry
- 4 cili padi, tăiaţi
- 150 ml apă
Mod de preparare:
In ulei bine încins, se căleşte ghimbirul, până ee începe să îşi degajă aroma. Se adaugă ingredientele pentru sos şi se agită vasul, pe foc.
Când şi noua aromă începe să se simtă, se toarnă apa şi se lasă la foc mic până ce dă în clocot.
Se adaugă peştele şi focul se trece pe mediu, lăsându-se până ce sosul se îngroaşă vizibil, amestecându-se uşor din când în când.
Se scoate pe platoul de servire şi se serveşte cu ceapă verde.
Pofta buna!