Peste cu sos de soia si ghimbir

Printeaza

Peste cu sos de soia si ghimbir din: balitong (sau alt peşte), ghimbir, ulei, praf de carne cu curry, praf de belacan, usturoi, sos de scoici, sos de soia concentrat, zahăr, piper, sare, frunze de curry, cili padi, apă.

Ingrediente:Peste cu sos de soia si ghimbir

  • 500g balitong (sau alt peşte), curăţat de cap, coadă, solzi şi la interior
  • 1 linguriţă ghimbir tocat
  • 2 linguri ulei

Pentru sos:

  • 1 lingură praf de carne cu curry
  • 1 lingură praf de belacan
  • 1 linguriţă usturoi tocat mărunt
  • 1 linguriţă sos de scoici
  • 1/2 linguriţă sos de soia concentrat
  • 1 linguriţă zahăr
  • piper
  • sare
  • 1 legătură frunze de curry
  • 4 cili padi, tăiaţi
  • 150 ml apă

Mod de preparare:

In ulei bine încins, se căleşte ghimbirul, până ee începe să îşi degajă aroma. Se adaugă ingredientele pentru sos şi se agită vasul, pe foc.

Când şi noua aromă începe să se simtă, se toarnă apa şi se lasă la foc mic până ce dă în clocot.

Se adaugă peştele şi focul se trece pe mediu, lăsându-se până ce sosul se îngroaşă vizibil, amestecându-se uşor din când în când.

Se scoate pe platoul de servire şi se serveşte cu ceapă verde.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.