Prajitura cu miere, nuca si rom
PrinteazaPrajitura cu miere, nuca si rom din: miere, zahar, oua, praf de copt, lapte, faina, nuca, esenţă de rom.
- 3 linguri miere
- 8 linguri zahăr
- 6 gălbenuşuri
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri lapte
- 20 linguri făină
Pentru cremă:
- 6 albuşuri
- 16 linguri zahăr
- 1 ceaşcă(de 200 ml) nucă prăjită
- câteva bucăţi miez de nucă pentru decor
Pentru sirop:
- 100 ml apă
- 3 linguri zahăr
- 1/2 fiolă esenţă de rom
Mod de preparare:
Freci spumă gălbenuşurile, zahărul şi mierea. Adaugi praful de copt stins cu laptele, făina şi frămânţi puţin aluatul, pe planşeta presărată cu puţină făină. îl păstrezi la rece 2 ore.
Intinzi aluatul pe planşetă, în formă de dreptunghi cât tava aragazului.
Coci foaia pe dosul acesteia, în prealabil uns şi presărat cu făină. Desprinzi foaia şi o tai în 3 fâşii egale.
Pentru cremă, baţi spumă tare albuşurile, adaugi 12 linguri cu zahăr şi continui să bati la bain-marie, până se dizolvă cristalele.
Intre timp, topeşti într-o tigaie zahărul rămas, fără să se ardă, iar când s-a caramelizat îl torni în sosul cu albuşuri şi amesteci mereu la bain-marie, până la omogenizare.
Incorporezi nuca în spuma de albuşuri. Umpli foile însiropate cu cremă călduţă.
Porţionezi prăjitura după ce ai păstrat-o în frigider 3 ore.
Prajitura cu miere, nuca si rom
Pofta buna!