Briose cu visine si ciocolata neagra
PrinteazaBriose cu visine si ciocolata neagra din: ouă, zahăr, faina, unt, vişine congelate, din cpmpot sau conservate în borcan, praf de copt, lapte dulce pasteurizat, ciocolată neagră sau de menaj, ulei, drajeuri colorate.
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 200 g unt
- 100 g vişine congelate, din cpmpot sau conservate în borcan
- 1 linguriţă cu vârf praf de copt
- 4 linguri lapte dulce pasteurizat
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată neagră sau de menaj
- 1 lingură ulei
- 50 g drajeuri colorate
Mod de preparare:
Baţi albuşurile împreună cu zahărul, până obţii o spumă tare, în care adaugi treptat gălbenuşurile, praful de copt şi untul tăiat în cubuleţe.
Amesteci cu mixerul până când omogenizezi compoziţia, după care încorporezi treptat făina cernută, alternând cu laptele rece.
După ce ai omogenizat aluatul, pui vişinele scurse şi tăiate mărunt şi amesteci din nou, delicat.
Pentru a coace compoziţia, poţi opta pentru forme de silicon sau pentru o tavă cu adâncituri tronconice, specială pentru brioşe, în care pui hârtii de copt speciale pentru acest gen de desert.
Este mai bine să coci brioşele în hârtie de copt specială, deoarece aceasta are şi rolul de a păstra brioşele proaspete mai multe zile, împiedicând uscarea aluatului.
In fiecare formă de silicon sau hârtie de copt, pui compoziţie astfel încât să umple două treimi din volumul acesteia.
Introduci formele în cuptor, la foc mic spre mediu (160-180 °C), pentru circa 30 de minute.
Topeşti la bain-marie sau în cuptorul cu microunde ciocolata şi o amesteci cu uleiul.
După ce brioşele s-au răcit complet, le ungi cu un strat uniform de ciocolată călduţă şi presari mici drajeuri vesel colorate, spre bucuria şco- larui tău. Le păstrezi la rece sau în frigider, pentru a se întări glazura.
Ambalezi brioşele în folie de plastic sau de aluminiu.
Briose cu visine si ciocolata neagra
Pofta buna!