Briose cu visine si ciocolata neagra

Printeaza

Briose cu visine si ciocolata neagra din: ouă, zahăr, faina, unt,  vişine conge­late, din cpmpot sau conservate în borcan, praf de copt, lapte dulce pasteurizat, ciocolată neagră sau de menaj, ulei, drajeuri colo­rate.

 

Ingrediente:Briose_cu_visine_si_ciocolata_neagra

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 200 g unt
  • 100 g vişine conge­late, din cpmpot sau conservate în borcan
  • 1 linguriţă cu vârf praf de copt
  • 4 linguri lapte dulce pasteurizat

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată neagră sau de menaj
  • 1 lingură ulei
  • 50 g drajeuri colo­rate

Mod de preparare:

Baţi albuşurile împreu­nă cu zahărul, până obţii o spumă tare, în care adaugi treptat gălbenuşurile, pra­ful de copt şi untul tăiat în cubuleţe.

Amesteci cu mixerul până când omo­genizezi compoziţia, după care încorporezi treptat făina cernută, alternând cu laptele rece.

După ce ai omogenizat aluatul, pui vişinele scurse şi tăiate mărunt şi ames­teci din nou, delicat.

Pentru a coace com­poziţia, poţi opta pentru forme de silicon sau pen­tru o tavă cu adâncituri tronconice, specială pen­tru brioşe, în care pui hâr­tii de copt speciale pentru acest gen de desert.

Este mai bine să coci brioşele în hârtie de copt specială, deoarece aceas­ta are şi rolul de a păstra brioşele proaspete mai multe zile, împiedicând uscarea aluatului.

In fiecare formă de sili­con sau hârtie de copt, pui compoziţie astfel încât să umple două treimi din volumul acesteia.

Introduci formele în cup­tor, la foc mic spre mediu (160-180 °C), pentru circa 30 de minute.

Topeşti la bain-marie sau în cuptorul cu micro­unde ciocolata şi o ames­teci cu uleiul.

După ce brioşele s-au răcit complet, le ungi cu un strat uniform de ciocolată călduţă şi pre­sari mici drajeuri vesel colorate, spre bucuria şco- larui tău. Le păstrezi la rece sau în frigider, pentru a se întări glazura.

Ambalezi brioşele în folie de plastic sau de aluminiu.

Briose cu visine si ciocolata neagra

Briose_cu_visine_si_ciocolata_neagra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.