Friptura in sos tomat cu hagina si castravete
PrinteazaFriptura in sos tomat cu hagina si castravete din: carne de porc, castravete, untură, ketchup, zahăr, sare, bicarbonat, ou, făină, apă, hagina tocată, usturoi.
- 125 g carne de porc
- 1/2 castravete
- 3 linguri untură
- 3 linguri ketchup
- 1 lingură zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 1 1/2 linguriţă făină dizolvată într-o lingură apă
- 2 linguriţe hagina tocată
- 1 linguriţă usturoi tocat
Mod de preparare:
Se taie carnea în felii de trei centimetri grosime şî se dă prin făina diluată în apă. Se spală castravetele şi se taie cuburi foarte mici, ce se sărează, lăsându-le apoi un timp de-o parte.
Se pune tigaia pe foc şi se lasă să se încălzească un pic.
Se pune untura şi, când este bine încinsă, se adaugă carnea tăiată bucăţi.
Se amiestecă uşor, adăugându-se ulterior ketchupul, amestecându-se în continuare.
Se adaugă hagina şi usturoiul şi, când începe să degajă o aromă plăcută, castravetele, stors bine de zeamă, apoi restul de sare, zahărul şi bicarbonatul.
Se serveşte caldă.
Pofta buna!
Buna friptura asta!