Friptura in sos tomat cu hagina si castravete

Printeaza

Friptura in sos tomat cu hagina si castravete din: carne de porc, castravete, untură, ketchup, zahăr, sare, bicarbonat, ou, făină, apă, hagina tocată, usturoi.

Ingrediente:Friptura in sos tomat cu hagina si castravete

  • 125 g carne de porc
  • 1/2 castravete
  • 3 linguri untură
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 1 1/2 linguriţă făină dizolvată într-o lingură apă
  • 2 linguriţe hagina tocată
  • 1 linguriţă usturoi tocat

Mod de preparare:

Se taie carnea în felii de trei centimetri grosime şî se dă prin făina diluată în apă. Se spală castravetele şi se taie cuburi foarte mici, ce se sărează, lăsându-le apoi un timp de-o parte.

Se pune tigaia pe foc şi se lasă să se încălzească un pic.

Se pune untura şi, când este bine încinsă, se adaugă carnea tăiată bucăţi.

Se amiestecă uşor, adăugându-se ulterior ketchupul, amestecându-se în continuare.

Se adaugă hagina şi usturoiul şi, când începe să degajă o aromă plăcută, castravetele, stors bine de zeamă, apoi restul de sare, zahărul şi bicarbonatul.

Se serveşte caldă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.