Prajitura cu crema de zahar ars si visine
PrinteazaPrajitura cu crema de zahar ars si visine din: oua, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, ulei, sare, visine.
Ingrediente pentru crema de zahăr ars:
- 6 ouă
- 1 l lapte
- 300 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri faină
- 6 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 1 farfurie adâncă cu vişine fără sâmburi
Mod de preparare:
Pui jumătate din zahăr la topit într-o tavă. După ce se caramelizează, înclini tava dintr-o parte în alta pentru a unge cu zahărul caramelizat şi marginile. Laşi la răcit. Pui într-o cratiţă ouăle cu zahărul rămas şi zahărul vanilat şi baţi bine.
Subţiezi cu laptele adăugat treptat şi torni compoziţia peste zahărul caramelizat. Coci în cuptorul bine încins aproximativ 30 de minute. Pentru pandişpan, baţi gălbenuşurile cu zahărul şi adaugi uleiul treptat.
Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le încorporezi în gălbenuşuri.
Pui făina şi amesteci uşor cu o lingură de lemn, de jos în sus, iar la final adaugi vişinele scurse. Adaugi aluatul peste crema de zahăr ars şi mai laşi la cuptor 20-30 de minute.
Dai să se răcească şi o laşi la frigider până a doua zi, după care o tai şi o decorezi cu frişcă.
Prajitura cu crema de zahar ars si visine
Pofta buna!