Prajitura cu crema de zahar ars si visine

Printeaza

Prajitura cu crema de zahar ars si visine din: oua, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, ulei, sare, visine.

Ingrediente pentru crema de zahăr ars:Prajitura_cu_crema_de_zahar_ars_si_visine

  • 6 ouă
  • 1 l lapte
  • 300 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri faină
  • 6 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 farfurie adâncă cu vişine fără sâmburi

Mod de preparare:

Pui jumătate din zahăr la topit într-o tavă. După ce se caramelizează, înclini tava dintr-o parte în alta pentru a unge cu zahărul cara­melizat şi marginile. Laşi la răcit. Pui într-o cratiţă ouăle cu zahă­rul rămas şi zahărul vanilat şi baţi bine.

Subţiezi cu laptele adău­gat treptat şi torni compoziţia pes­te zahărul caramelizat. Coci în cup­torul bine încins aproximativ 30 de minute. Pentru pandişpan, baţi gălbe­nuşurile cu zahărul şi adaugi uleiul treptat.

Baţi albuşurile spu­mă cu un praf de sare şi le încor­porezi în gălbenuşuri.

Pui făina şi amesteci uşor cu o lingură de lemn, de jos în sus, iar la final adaugi vişi­nele scurse. Adaugi aluatul peste crema de za­hăr ars şi mai laşi la cuptor 20-30 de minute.

Dai să se răcească şi o laşi la frigider până a doua zi, după care o tai şi o decorezi cu frişcă.

Prajitura cu crema de zahar ars si visine

Prajitura_cu_crema_de_zahar_ars_si_visine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.