Rosii umplute cu orez, stafide si rom
PrinteazaRosii umplute cu orez, stafide si rom din: roşii, orez, ceapa, pastarnac, zahar, stafide, rom, ulei, sare.
- 1 kg roşii
- 100 g orez
- 1 ceapă
- 1 păstârnac
- 1 linguriţă cu zahăr
- 100 g stafide
- 1 ceşcuţă cu rom
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Taie deasupra roşiilor un căpăcel şi scoate pulpa. Fierbe-o şi trece-o prin sită. Presară în interior un praf de sare, iar după zece minute, întoarce-le cu scobitura în jos pentru a se scurge apa.
Căleşte ceapa în ulei. Adaugă orezul şi stinge cu apă. Când se umflă orezul, pune păstârnacul tăiat cubuleţe, stafidele înmuiate în rom şi un praf de sare.
Umple apoi roşiile, aşază-le în tavă, stropeşte-le cu ulei şi printre ele pune pulpa de roşii, o ceşcuţă cu apă şi zahărul. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, până se fierbe bine orezul.
Rosii umplute cu orez, stafide si rom
Pofta buna!