Rosii umplute cu orez, stafide si rom

Printeaza

Rosii umplute cu orez, stafide si rom din: roşii, orez, ceapa, pastarnac, zahar, stafide, rom, ulei, sare.

Ingrediente:Rosii_umplute_cu_orez_stafide_si_rom

  • 1 kg roşii
  • 100 g orez
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 100 g stafide
  • 1 ceşcuţă cu rom
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Taie deasupra roşiilor un căpăcel şi scoate pulpa. Fierbe-o şi trece-o prin sită. Presară în interior un praf de sare, iar după zece minute, întoarce-le cu scobitura în jos pentru a se scurge apa.

Căleşte ceapa în ulei. Adau­gă orezul şi stinge cu apă. Când se umflă orezul, pune păstârnacul tăiat cubuleţe, stafidele înmuiate în rom şi un praf de sare.

Umple apoi roşiile, aşază-le în tavă, stropeşte-le cu ulei şi printre ele pune pulpa de roşii, o ceşcuţă cu apă şi zahărul. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, până se fierbe bine orezul.

Rosii umplute cu orez, stafide si rom

Rosii_umplute_cu_orez_stafide_si_rom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.