Dovlecel umplut cu sunca, cascaval si ardei gras
PrinteazaDovlecel umplut cu sunca, cascaval si ardei gras din: dovlecei, caşcaval sau telemea, sunca, ardei rosii, oua, faina, ulei.
- 2 dovlecei
- 200 g caşcaval sau telemea
- 200 g şuncă
- 2 ardei roşii
- 2 ouă
- 50 g făină
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi tai felii şi îi presari cu sare. îi laşi aşa o jumătate de oră, după care pui pe fiecare felie câte o feliută de caşcaval, o felie subţire de şuncă şi o bucăţică de ardei roşu.
Indoi bucata cu umplutura în mijloc şi prinzi cu o scobitoare. Treci dovleceii astfel umpluţi prin făină şi ou şi îi prăjeşti în uleiul încins.
Scoţi apoi scobitoarea şi poţi servi cu un sos de mărar sau cu altfel de sos.
Pofta buna!