Perisoare in sos de rosii cu patrunjel

Printeaza

Perisoare in sos de rosii cu patrunjel din: carne de viţel tocată, cartof, ceapă, pătrunjel, curcuma, piper alb, sare, nucşoară, ulei,  frunze de ţelină, scorţişoară, sos de roşii (sau pastă de roşii), pătrunjel.

 

Ingrediente:Perisoare_in_sos_de_rosii_cu_patrunjel

  • 1/2 kg carne de viţel tocată
  • 1 cartof
  • 1 ceapă
  • 1/4 legătură pătrunjel
  • 1 linguriţă curcuma
  • 1 linguriţă piper alb
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 2 linguri ulei

Pentru sos:

  • 1/4 pahar ulei
  • 2 cepe mari
  • 3 crenguţe frunze de ţelină
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă piper alb
  • 1/2 linguriţă curcuma
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1/4 pahar ulei
  • 1 pahar sos de roşii (sau pastă de roşii)
  • 1/2 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Carnea tocată o pui într-un vas, adaugi cartoful curăţat şi dat pe râzătoare, cea­pa rasă, condimentele, pătrunjelul tocat fin şi ulei.

Omogenizezi toate aceste ingrediente, din care, cu mâna umedă, iei câte puţină carne tocată şi formezi perişoare.

Incingi uleiul într-o cratiţă şi prăjeşti ceapa tocată. Adaugi condimentele, frunzele de ţelină şi pătrunjel tocate mărunt şi 5 paha­re cu apă.

Laşi să dea în clocot, apoi adaugi pasta de roşii şi laşi să mai fiar­bă 10 minute.

Adaugi apoi perişoarele şi le laşi să fiar­bă în sos cam 20 de minu­te, până sunt gata.

Serveşti perişoarele cu sos, alături de o garnitură de orez sau de spaghete.

Perisoare in sos de rosii cu patrunjel

Perisoare_in_sos_de_rosii_cu_patrunjel

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna mancarea de perisoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.