Perisoare in sos de rosii cu patrunjel
PrinteazaPerisoare in sos de rosii cu patrunjel din: carne de viţel tocată, cartof, ceapă, pătrunjel, curcuma, piper alb, sare, nucşoară, ulei, frunze de ţelină, scorţişoară, sos de roşii (sau pastă de roşii), pătrunjel.
- 1/2 kg carne de viţel tocată
- 1 cartof
- 1 ceapă
- 1/4 legătură pătrunjel
- 1 linguriţă curcuma
- 1 linguriţă piper alb
- 1 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă nucşoară
- 2 linguri ulei
Pentru sos:
- 1/4 pahar ulei
- 2 cepe mari
- 3 crenguţe frunze de ţelină
- 1 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă piper alb
- 1/2 linguriţă curcuma
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1/4 pahar ulei
- 1 pahar sos de roşii (sau pastă de roşii)
- 1/2 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea tocată o pui într-un vas, adaugi cartoful curăţat şi dat pe râzătoare, ceapa rasă, condimentele, pătrunjelul tocat fin şi ulei.
Omogenizezi toate aceste ingrediente, din care, cu mâna umedă, iei câte puţină carne tocată şi formezi perişoare.
Incingi uleiul într-o cratiţă şi prăjeşti ceapa tocată. Adaugi condimentele, frunzele de ţelină şi pătrunjel tocate mărunt şi 5 pahare cu apă.
Laşi să dea în clocot, apoi adaugi pasta de roşii şi laşi să mai fiarbă 10 minute.
Adaugi apoi perişoarele şi le laşi să fiarbă în sos cam 20 de minute, până sunt gata.
Serveşti perişoarele cu sos, alături de o garnitură de orez sau de spaghete.
Perisoare in sos de rosii cu patrunjel
Pofta buna!
Foarte buna mancarea de perisoare