Burtă de porc umpluta

Printeaza

Burtă de porc umpluta

Burtă de porc umpluta

Ingrediente:

  • 1 chiflă veche de 1 zi
  • 2 linguri unt
  • 3 cepe
  • 20 g roşii uscate (fără ulei)
  • 7 linguri ulei
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 300 g came tocată
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • nucşoară rasa
  • 1 lingură tarhon uscat
  • 2 kg burtă de porc cu şorici
  • 1 linguriţă chimen
  • 3 căţei de usturoi
  • 600 ml supă
  • 3 fructe de anason
  • 2,3 ardei iuţi
  • 4 mure
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 3 crenguţe de pătrunjel
  • 2 crenguţe cimbru

Preparare:

Tăiaţi chifla cubuleţe şi prăjiţi-o în ulei. Tăiaţi ceapa şi roşiile cuburi şi căliţi-le în 3 linguri de ulei. Incorporaţi pătrunjelul, apoi lăsaţi amestecul de mai sus să se răcească. Amestecaţi-l cu ouăle, carnea tocată, cubuleţele de pâine, sarea, piperul, nucşoara şi tarhonul.

Crestaţi un buzunăraş în carne, umpleţi-l cu amestecul de carne tocată şi închideţi-l. Condimentaţi totul cu sare, piper şi chimen.

Incingeţi cuptorul la 200 °C. Prăjiţi carnea în uleiul rămas, mai întâi cu şoriciul dedesubt. Pisaţi usturoiul peste ea. Stingeţi cu supa.

Adăugaţi anasonul, ardeiul iute, murele, coaja portocalei şi verdeaţa. Lăsaţi circa 2 ore la cuptor şi turnaţi 250 ml apă.

Burtă de porc umpluta

Burta de porc umpluta.jpg

Poftă bună!

1 comentariu

  1. N-am mai facut burta de porc umpluta. N-arata rau. O sa incerc si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.