Burtă de porc umpluta
PrinteazaBurtă de porc umpluta
Ingrediente:
- 1 chiflă veche de 1 zi
- 2 linguri unt
- 3 cepe
- 20 g roşii uscate (fără ulei)
- 7 linguri ulei
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 300 g came tocată
- 2 ouă
- sare
- piper
- nucşoară rasa
- 1 lingură tarhon uscat
- 2 kg burtă de porc cu şorici
- 1 linguriţă chimen
- 3 căţei de usturoi
- 600 ml supă
- 3 fructe de anason
- 2,3 ardei iuţi
- 4 mure
- coaja rasă de la 1 portocală
- 3 crenguţe de pătrunjel
- 2 crenguţe cimbru
Preparare:
Tăiaţi chifla cubuleţe şi prăjiţi-o în ulei. Tăiaţi ceapa şi roşiile cuburi şi căliţi-le în 3 linguri de ulei. Incorporaţi pătrunjelul, apoi lăsaţi amestecul de mai sus să se răcească. Amestecaţi-l cu ouăle, carnea tocată, cubuleţele de pâine, sarea, piperul, nucşoara şi tarhonul.
Crestaţi un buzunăraş în carne, umpleţi-l cu amestecul de carne tocată şi închideţi-l. Condimentaţi totul cu sare, piper şi chimen.
Incingeţi cuptorul la 200 °C. Prăjiţi carnea în uleiul rămas, mai întâi cu şoriciul dedesubt. Pisaţi usturoiul peste ea. Stingeţi cu supa.
Adăugaţi anasonul, ardeiul iute, murele, coaja portocalei şi verdeaţa. Lăsaţi circa 2 ore la cuptor şi turnaţi 250 ml apă.
Burtă de porc umpluta
Poftă bună!
N-am mai facut burta de porc umpluta. N-arata rau. O sa incerc si eu.