Piure de linte cu morcov si telina
PrinteazaPiure de linte cu morcov si telina din: linte, ceapă, morcovi, ţelină, sare, paine, unt.
- 400 g de linte
- 35 g de ceapă întreagă
- 35 g de morcovi
- 10 g de ţelină
- 10 g de sare
- 15 g de paine
- 60 g de unt
Mod de preparare:
Ia 400 g de linte, spală cu apă căldă şi pune-o în oală cu: un litru şi jumătate de apă, 35 g de ceapă întreagă, 35 g de morcovi, 10 g de ţelină, 10 g de sare. Se lasă să fiarbă. Când vor fierbe, acoperă focul cu cenuşă şi lasă să pâlpâie, până când lintea va fi fiartă.
Când un bob se va topi între degete, lintea e fiartă. Spre a uşura fierberea, vei turna în oală, la fiecare jumătate de oră, câte un sfert de pahar de apă rece.
Acest sistem face inutilă ţinerea legumelor uscate o noapte întreagă în apă. Scoate lintea şi pune-o într-o sită ca să se scurgă apa de pe ea. Apa în care a fiert păstreaz-o.
Trece lintea prin sita, inmuind-o su cu o parte din apa in care a fiert. Dupa ce ai trecut toata lintea, toarn-o in apa in care a fiert si pune-o sa fiarba din nou.
La primul clocot, trece oala pe coltul masinii si amesteca mereu cu lingura de lemn, ca sa nu se prinda pe fundul oalei. Pune in castronul de supa 15 g de paine, 60 g de unt. Toarna piureul in castron si amesteca paa se va topi untul.
Piure de linte cu morcov si telina
Pofta buna!