Piure de linte cu morcov si telina

Printeaza

Piure de linte cu morcov si telina din: linte, ceapă, morcovi, ţelină, sare, paine, unt.

Ingrediente:Piure_de_linte_cu_morcov_si_telina

  • 400 g de linte
  • 35 g de ceapă întreagă
  • 35 g de morcovi
  • 10 g de ţelină
  • 10 g de sare
  • 15 g de paine
  • 60 g de unt

 

Mod de preparare:

Ia 400 g de linte, spală cu apă căldă şi pune-o în oală cu: un litru şi jumătate de apă, 35 g de ceapă întreagă, 35 g de morcovi, 10 g de ţelină, 10 g de sare. Se lasă să fiar­bă. Când vor fierbe, acoperă focul cu cenuşă şi lasă să pâlpâie, până când lintea va fi fiartă.

Când un bob se va topi între degete, lintea e fiar­tă. Spre a uşura fierberea, vei turna în oală, la fiecare jumătate de oră, câte un sfert de pahar de apă rece.

Acest sistem face inutilă ţinerea legumelor uscate o noapte întreagă în apă. Scoate lintea şi pune-o într-o sită ca să se scurgă apa de pe ea. Apa în care a fiert păstreaz-o.

Trece lintea prin sita, inmuind-o su cu o parte din apa in care a fiert. Dupa ce ai trecut toata lintea, toarn-o in apa in care a fiert si pune-o sa fiarba din nou.

La primul clocot, trece oala pe coltul masinii si amesteca mereu cu lingura de lemn, ca sa nu se prinda pe fundul oalei. Pune in castronul de supa 15 g de paine, 60 g de unt. Toarna piureul in castron si amesteca paa se va topi untul.

Piure de linte cu morcov si telina

Piure_de_linte_cu_morcov_si_telina

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.