Supa de vin, scortisoara si smantana
PrinteazaSupa de vin, scortisoara si smantana din: pui (fără piept), supă de pui/vegetală, smântână, oua, vin alb (Pinot alb), pâine, scorţişoară, unt, sare (numai dacă supa este nesărată).
- 1 pui (fără piept)
- 1 l supă de pui/vegetală
- 200 g smântână
- 3 gălbenuşuri
- 250 g vin alb (Pinot alb)
- 4-5 felii mari de pâine
- scorţişoară
- 50 gr unt
- sare (numai dacă supa este nesărată)
Mod de preparare:
Punem într-o oală, pe foc mic, supa amestecată cu vinul. Din momentul în care începe să fiarbă o mai lăsăm pe foc mic 5 minute după care stingem focul şi acoperim supa cu un capac.
Tăiem 4-5 felii de pâine, îndepărtăm coaja, iar miezul îl tăiem în cubuleţe mici pe care le pudrăm cu scorţişoară.
Topim untul într-o tigaie teflonată şi prijim crutoanele pentru câteva minute după care le scoatem şi le lăsăm să se răcească pe hârtie de bucătărie absorbantă.
Pofta buna!