Tarta cu sarlota si fructe
PrinteazaO reteta de tarta cu sarlota si fructe din: faina, unt, zahar, galbenusuri, pachete de sarlota si lapte.
- 300 g faina
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 3 galbenusuri
Ingrediente crema :
2 pachete de sarlota (vanilie, capsuni, zmeura, ciocolata etc)
1 litru de lapte
6 linguri zahar sau dupa gust
Mod de preparare:
Untul se scoate din timp din frigider, ca sa se inmoaie. Ouale trebuie sa fie si ele la temperatura camerei. Se incinge cuptorul. Faina proaspat cernuta se amesteca cu zaharul si untul, apoi se adauga galbenusurile. Compozitia se framanta pana se omogenizeaza bine si sa tine la rece in frigider cel putin 30 de minute. Se intinde o foaie mai groasa care se taie rondele cu o ceasca sau un castronel.
Se ung cu unt formele speciale de tarta si se pun rondelele, presand usor aluatul, ca sa imbrace bine forma. Deasupra se pun cateva boabe de fasole sau porumb (spalate si uscate), pentru ca tarta sa creasca uniform. Se lasa la copt circa 15-20 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca in forme deoarece tartele, fiind fragede, se pot rupe.
Se prepara crema de sarlota, dupa indicatiile de pe pachet. Se lasa sa se raceasca si se umplu tartele. Deasupra se orneaza cu fructe, taiate in bucatele mici.
Pofta buna!