Tarta cu sarlota si fructe

Printeaza

O reteta de tarta cu sarlota si fructe din: faina, unt, zahar, galbenusuri, pachete de sarlota si lapte.

Ingrediente  aluat :Tarta cu sarlota si fructe

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri

 

Ingrediente crema :

2 pachete de sarlota (vanilie, capsuni, zmeura, ciocolata etc)

1 litru de lapte

6 linguri zahar sau dupa gust

 

Mod de preparare:

Untul se scoate din timp din frigider, ca sa se inmoaie. Ouale trebuie sa fie si ele la temperatura camerei. Se incinge cuptorul. Faina proaspat cernuta se amesteca cu zaharul si untul, apoi se adauga galbenusurile. Compozitia se framanta pana se omogenizeaza bine si sa tine la rece in frigider cel putin 30 de minute.  Se intinde o foaie mai groasa care se taie rondele cu o ceasca sau un castronel.

Se ung cu unt formele speciale de tarta si se pun rondelele, presand usor aluatul, ca sa imbrace bine forma. Deasupra se pun cateva boabe de fasole sau porumb (spalate si uscate), pentru ca tarta sa creasca uniform. Se lasa la copt circa 15-20 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca in forme deoarece tartele, fiind fragede, se pot rupe.

Se prepara crema de sarlota, dupa indicatiile de pe pachet. Se lasa sa se raceasca si se umplu tartele. Deasupra se orneaza cu fructe, taiate in bucatele mici.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.