Tarta cu prune, pesmet, branza dulce si glazura de lamaie

Printeaza

Tarta cu prune, pesmet, branza dulce si glazura de lamaie din: făină, oua, zahar, unt de la rece, prune sau piersici, brânză de vaci, smântână, pesmet, zahăr pudră, zeama de lamaie.

 

Ingrediente: Tarta_cu_prune_pesmet_branza_dulce_si_glazura_de_lamaie

  • 400 g făină
  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • 200 g unt de la rece

Pentru umplutură:

  • 1,5 kg prune sau piersici
  • 500 g brânză de vaci
  • 125 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 150 g smântână
  • 5 gălbenuşuri
  • 3 albuşuri
  • 2-3 linguri pesmet

Pentru glazură:

  • 1 albuş
  • 4 linguri zahăr pudră
  • zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron mai mare, faci loc la mij­loc, unde spargi oul, adaugi zahărul şi un praf de sare. Deasupra razi untul pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Frămânţi aluatul cu mâinile udate cu apă rece şi îl strângi sub formă rotundă. Acoperi aluatul cu o folie şi îl pui la frigider pentru cel puţin o oră.

Scoţi sâmburii fructelor. Fructele tăiate pe jumătate, le treci prin pesmet. Razi coaja de la lămâie şi o amesteci cu brân­za dulce, cu zahă­rul, smântână, făi­na, gălbenuşurile şi albuşurile bătu­te spumă.

Ungi o tavă mare (30×40 cm). întinzi din aluat o foaie mai mare decât dimensiunea tăvii, o pui în ea şi acoperi şi marginile tăvii.

Peste această foaie pui compoziţia de brânză şi deasupra aşezi jumătăţile de fructe cu curbura în jos. Dai tava la cuptor pentru 35 de minu­te, la foc potrivit.

Pentru glazura, freci albuşul cu ajutorul unei linguri de lemn, adă­ugând încet zahărul pudră, până vei obţine o pastă potrivit de groasă. Adaugi zeama de la lămâie.

Cu ajutorul unui cornet special din pânză sau făcut din hârtie, trasezi linii groase de 1 cm deasupra prăjitu­rii, formând un grilaj sau alte figuri. Reintroduci tava în cuptor pentru încă 10 minute.

Tarta cu prune, pesmet, branza dulce si glazura de lamaie

Tarta_cu_prune_pesmet_branza_dulce_si_glazura_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.