Prajitura cu aluat ras si dulceata acrisoara
PrinteazaPrajitura cu aluat ras si dulceata acrisoara din: oua, ulei, zahar, praf de copt, faina, dulceaţă acrişoară, nuci sau alune.
- 2 ouă
- 2 căni ulei
- 1 cană zahăr
- 1 plic praf de copt
- 500 g făină
- 400 g dulceaţă acrişoară
- 100 g nuci sau alune
Mod de preparare:
Freci ouăle cu zahărul, până vei obţine o cremă albicioasă. Adaugi uleiul ca la maioneză, apoi praful de copt şi făina.
Coca o împărţi în două părţi. Dintr-o parte de aluat întinzi o m foaie pe care o pui într-o tavă neunsă.
Deasupra foii pui dulceaţă în strat uniform şi peste dulceaţă presari nucile sau alunele tocate mărunt.
Peste nuci razi pe răzătoarea mare coca rămasă.
Ca să o razi mai uşor, poţi să adaugi puţină făină în cocă.
Coci prăjitura în cuptorul încins dinainte, până când se rumeneşte uniform.
O tai în romburi şi o pudrezi cu zahăr praf, înainte de servire.
Pofta buna!