Prajitura cu aluat ras si dulceata acrisoara

Printeaza

Prajitura cu aluat ras si dulceata acrisoara din: oua, ulei, zahar, praf de copt, faina, dulceaţă acrişoară, nuci sau alune.

Ingrediente:Prajitura cu aluat ras si dulceata acrisoara

  • 2 ouă
  • 2 căni ulei
  • 1 cană zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g făină
  • 400 g dulceaţă acrişoară
  • 100 g nuci sau alune

 

Mod de preparare:

Freci ouăle cu zahărul, până vei obţine o cremă al­bicioasă. Adaugi uleiul ca la maioneză, apoi praful de copt şi făina.

Coca o împărţi în două părţi. Dintr-o parte de aluat întinzi o m foaie pe care o pui într-o tavă neunsă.

Deasupra foii pui dulceaţă în strat uniform şi peste dulceaţă presari nucile sau alunele tocate mărunt.

Peste nuci razi pe răzătoarea mare coca rămasă.

Ca să o razi mai uşor, poţi să adaugi puţină făină în cocă.

Coci prăjitura în cuptorul încins dinainte, până când se rumeneşte uniform.

O tai în romburi şi o pudrezi cu zahăr praf, înainte de servire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.