Tarta fina cu branza Camembert

Printeaza

Tarta fina cu branza Camembert din: oua, branza, smantana, aluat, unt, sare, piper.
Ingrediente:Tarta fina cu branza Camembert

  • 4 oua
  • 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g)
  • 2 linguri smantana groasa
  • 250 g aluat fraged
  • 50 g unt + 10 g pentru uns forma
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de tarta cu diametrul de 26 cm.

Puneti aluatul in forma (imbracand si marginile), intepati-l cu o furculita, acoperiti-l cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole si dati-l 10 minute la cuptor.

Cand incepe sa se coloreze, indepartati hartia si boabele de fasole si lasati-l sa se coaca inca 5 minute.

Curatati usor Camembert-ul de coaja si taiati-l lamele subtiri. Spargeti ouale intr-un castron, bateti-le ca pentru omleta, adaugati smantana si gustati de sare si piper.

Scoateti aluatul din cuptor, lasati-l putin sa se raceasca, dupa care asezati deasupra lamelele de Camembert, intercalandu-le cu bucatele mici de unt.

Mai bateti putin omleta-crema, turnati-o peste lamelele de branza, dati tarta la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca frumos circa 20 de minute.

Serviti-o fierbinte.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.