Tarta fina cu branza Camembert
PrinteazaTarta fina cu branza Camembert din: oua, branza, smantana, aluat, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 oua
- 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g)
- 2 linguri smantana groasa
- 250 g aluat fraged
- 50 g unt + 10 g pentru uns forma
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 210C si ungeti cu unt o forma de tarta cu diametrul de 26 cm.
Puneti aluatul in forma (imbracand si marginile), intepati-l cu o furculita, acoperiti-l cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole si dati-l 10 minute la cuptor.
Cand incepe sa se coloreze, indepartati hartia si boabele de fasole si lasati-l sa se coaca inca 5 minute.
Curatati usor Camembert-ul de coaja si taiati-l lamele subtiri. Spargeti ouale intr-un castron, bateti-le ca pentru omleta, adaugati smantana si gustati de sare si piper.
Scoateti aluatul din cuptor, lasati-l putin sa se raceasca, dupa care asezati deasupra lamelele de Camembert, intercalandu-le cu bucatele mici de unt.
Mai bateti putin omleta-crema, turnati-o peste lamelele de branza, dati tarta la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca frumos circa 20 de minute.
Serviti-o fierbinte.
Pofta buna!