Friptura de vita cu verdeturi si nuci
PrinteazaFriptura de vita cu verdeturi si nuci din: broccoli, sare, tulpini de pătrunjel, tulpini de cimbru, nuci, smântână, piper, muşchi de vită, costiţă, ulei, supă instant, liant vegetal pentru diabetici, lapte, fulgi de cartofi, nucşoară, ata de bucatarie.
- 200 g broccoli
- sare
- 3 tulpini de pătrunjel
- 3 tulpini de cimbru proaspăt
- 25 g nuci
- 20 g smântână
- piper
- 1 muşchi de vită de 250 g
- 2 felii costiţă
- 1 linguriţă ulei
- 75 ml supă instant
- 1 plic de liant vegetal pentru diabetici
- 60 ml lapte
- 30 g fulgi de cartofi pentru piure
- nucşoară rasă
- aţă de bucătărie
Mod de preparare:
Speli broccoli şi îl tai bucăţele. îl laşi circa 10 minute în apă cu sare. Speli pătrunjelul şi cimbrul şi păstrezi cimbrul pentru ornat.
Verdeţurile şi nucile le tai mărunt, le pui într-un castron şi le amesteci cu smântână, apoi condimentezi cu sare şi piper. Speli carnea şi o înfăşori în costiţă.
Legi cu aţă de bucătărie, condimentezi cu sare şi piper. încingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti friptura 3-4 minute pe fiecare parte. Intorci rulada şi presari deasupra amestecul de verdeţuri şi nuci.
Laşi pentru încă 3-4 minute la prăjit, stingi cu supă, laşi să dea un clocot, apoi adaugi liantul. Condimentezi cu sare şi piper. Fierbi 100 ml de apă, apoi adaugi laptele şi fulgii de cartofi.
Pui sare şi piper, după gust. Scurgi buchetele de broccoli şi condimentezi cu nucşoară. Garniseşti friptura cu cimbru.
Friptura de vita cu verdeturi si nuci
Pofta buna!