Salata cu dovlecei crocanti

Printeaza

Salata cu dovlecei crocanti din: dovlecei, piept d epui, sunca, parmezan sau cascaval, marar, ulei, lamai, sare, piper.

Ingrediente:

  • 6 dovlecei mici
  • 4 piepti de pui
  • 2 felii de sunca
  • 150 g parmezan sau cascaval ras
  • 1 legatura de marar
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 lamai
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbeti pieptii de pui in putina apa, vreme de zece minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i afara, sarati-i si piperati-i, taiati-i in feliute subtiri.

Taiati si sunca fasii. Stoarceti intr-o cescuta lamaia. Curatati dovleceii de coaja, clatiti-i, apoi dati-i pe razatoare. Amestecati intr-o salatiera dovleceii rasi cu sare, piper, sucul de lamaie si untdelemnul ramas

Spalati mararul si tocati-l marunt. Taiati jumatate din cascaval in cubulete, iar jumatate dati-l pe razatoare.

Amestecati dovleceii cu mararul tocat, fasiile de pui si de sunca, cuburile de cascaval, sarati si piperati dupa gust.

Deasupra, puneti cascavalul ras.

Salata devine si mai crocanta, daca presarati pe deasupra alune sarate, prajite si zdrobite in mojar.

 

Pofta buna!

 

 

 

Ciorba de Burtă Tradițională – Savoare și Tradiție în Bucătăria Românească

din: burta prefiarta, morcovi, patrunjel, ceapa, smantana, galbenusuri, otet, sare, piper. Descoperă arta culinară românească prin una dintre cele mai iubite și apreciate rețete: Ciorba de Burtă. Îmbinând perfect gusturile bogate și texturile diverse, această ciorbă își are rădăcinile adânc înfipțe în tradiția gastronomică […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.