din: burta prefiarta, morcovi, patrunjel, ceapa, smantana, galbenusuri, otet, sare, piper. Descoperă arta culinară românească prin una dintre cele mai iubite și apreciate rețete: Ciorba de Burtă. Îmbinând perfect gusturile bogate și texturile diverse, această ciorbă își are rădăcinile adânc înfipțe în tradiția gastronomică […]
Salata cu dovlecei crocanti
PrinteazaSalata cu dovlecei crocanti din: dovlecei, piept d epui, sunca, parmezan sau cascaval, marar, ulei, lamai, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 dovlecei mici
- 4 piepti de pui
- 2 felii de sunca
- 150 g parmezan sau cascaval ras
- 1 legatura de marar
- 5 linguri de ulei de masline
- 2 lamai
- piper
- sare
Mod de preparare:
Fierbeti pieptii de pui in putina apa, vreme de zece minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i afara, sarati-i si piperati-i, taiati-i in feliute subtiri.
Taiati si sunca fasii. Stoarceti intr-o cescuta lamaia. Curatati dovleceii de coaja, clatiti-i, apoi dati-i pe razatoare. Amestecati intr-o salatiera dovleceii rasi cu sare, piper, sucul de lamaie si untdelemnul ramas
Spalati mararul si tocati-l marunt. Taiati jumatate din cascaval in cubulete, iar jumatate dati-l pe razatoare.
Amestecati dovleceii cu mararul tocat, fasiile de pui si de sunca, cuburile de cascaval, sarati si piperati dupa gust.
Deasupra, puneti cascavalul ras.
Salata devine si mai crocanta, daca presarati pe deasupra alune sarate, prajite si zdrobite in mojar.
Pofta buna!
Enchiladas, un simbol al bucătăriei mexicane, sunt mult mai mult decât un simplu fel de mâncare; ele reprezintă o fereastră către istoria și cultura vibrantă a Mexicului. Acest articol își propune să exploreze istoria profundă, evoluția și semnificația enchiladelor, împletind fapte […]