Cotlete in crusta de pesmet cu salata de cruditati
PrinteazaCotlete in crusta de pesmet cu salata de cruditati din: cotlete de porc, pesmet, cimbru, faian, oua, parmezan, varza alba, morcovi, ceapa verde, ulei de masline, otet, seminte de fenicul, sare, piper.
- 4 x 150 g cotlete de porc
- 1 ceaşcă pesmet
- 2 linguri cimbru tocat
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- 40 g parmezan
Ingrediente salată:
- 400 g varză albă
- 2 morcovi
- 2 cepe verzi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri oţet de vin alb
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- sare, piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se face salata: se toacă varza şi se freacă într-un castron, cu sare; se stoarce bine, pentru a deveni crocantă. Se adaugă morcovii tăiaţi beţişoare, ceapa tăiată felii, uleiul, oţetul şi feniculul. Se sărează şi se piperează.
Se bat cotletele şi se crestează marginile grase. Intr-o farfurie adâncă se amestecă pesmetul cu parmezan ras şi cimbru. In a doua farfurie se bat ouăle cu puţină sare şi piper.
Se tăvăleşte carnea prin făină, ou şi în cele din urmă prin pesmetul aromatizat; se presează puţin pe carne ca să se lipească bine. Cotletele se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la cuptor cca 15 min. Se servesc cu salată.
Cotlete in crusta de pesmet cu salata de cruditati
Pofta buna!