Cotlete de porc pe pat de risotto
PrinteazaCotlete de porc pe pat de risotto din: unt, cotlete de porc, ceapa, ciuperci, sare, piper, supa de pasare, orez arborio, parmezan.
- 1 lingură unt
- 4 cotlete groase de cca 1,5 cm
- 4 cepe
- 8 ciuperci champignon
- sare, piper
Ingrediente risotto:
- 5 ceşti supă de pasăre
- 2 cepe
- 100 g unt
- 1 ceaşcă orez arborio
- 1 ceaşcă parmezan ras
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu fund gros, se încinge jumătate din cantitatea de unt; se prăjeşte înăuntru ceapa tocată, cca 15 min. la foc moale; nu se lasă să se rumenească.
Apoi se încinge focul mai mult şi se adaugă şi orezul. Se prăjeşte cca 1 min. şi se adaugă o ceaşcă de supă clocotită. Se fierbe la foc moale până ce se evaporă tot lichidul, amestecând din când în când.
Apoi se adaugă încă o ceaşcă de supă şi se amestecă până ce este toată absorbită.
Se adaugă mai departe câte jumătate de ceaşcă de lichid, până ce orezul se înmoaie şi capătă o consistenţă cremoasă (cca 25 min).
Se adaugă restul de unt şi parmezan, sare şi piper şi se acoperă cu un capac; se lasă să se odihnească cca 5 min.
Se bate carnea, se sărează şi se piperează; se încinge untul într-o tigaie şi se prăjesc cotletele cca 4 min. pe fiecare parte.
Se aşază apoi pe o farfurie fierbinte şi se păstrează calde. Se aşază în tigaie jumătăţi de ceapă şi se prăjesc cca 3 min.
Se mai pun câteva linguri de supă şi se fierbe sosul; se adaugă felii de ciuperci, sare şi piper; se mai prăjesc 3 min. la foc moale.
Se repartizează pe farfurii risotto, cotletele şi se toarnă deasupra sosul de ceapă şi ciuperci; se serveşte imediat.
Cotlete de porc pe pat de risotto
Pofta buna!