Cotlete de porc pe pat de risotto

Printeaza

Cotlete de porc pe pat de risotto din: unt, cotlete de porc, ceapa, ciuperci, sare, piper, supa de pasare, orez arborio, parmezan.

Ingrediente:  Cotlete_de_porc_pe_pat_de_risotto

  • 1 lingură unt
  • 4 cotlete groase de cca 1,5 cm
  • 4 cepe
  • 8 ciuperci champignon
  • sare, piper

Ingrediente risotto:

  • 5 ceşti supă de pasăre
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 1 ceaşcă orez arborio
  • 1 ceaşcă parmezan ras

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu fund gros, se încinge jumătate din cantitatea de unt; se prăjeşte înăuntru ceapa tocată, cca 15 min. la foc moale; nu se lasă să se rumenească.

Apoi se încinge focul mai mult şi se adaugă şi orezul. Se prăjeşte cca 1 min. şi se adaugă o ceaşcă de supă clocotită. Se fierbe la foc moale până ce se evaporă tot lichidul, amestecând din când în când.

Apoi se adaugă încă o ceaşcă de supă şi se amestecă până ce este toată absorbită.

Se adaugă mai departe câte jumătate de ceaşcă de lichid, până ce orezul se înmoaie şi capătă o consistenţă cremoasă (cca 25 min).

Se adaugă restul de unt şi parmezan, sare şi piper şi se acoperă cu un capac; se lasă să se odihnească cca 5 min.

Se bate carnea, se sărează şi se piperează; se încinge untul într-o tigaie şi se prăjesc cotletele cca 4 min. pe fiecare parte.

Se aşază apoi pe o farfurie fierbinte şi se păstrează calde. Se aşază în tigaie jumătăţi de ceapă şi se prăjesc cca 3 min.

Se mai pun câteva linguri de supă şi se fierbe sosul; se adaugă felii de ciuperci, sare şi piper; se mai prăjesc 3 min. la foc moale.

Se repartizează pe farfurii risotto, cotletele şi se toarnă deasupra sosul de ceapă şi ciuperci; se serveşte imediat.

Cotlete de porc pe pat de risotto

Cotlete_de_porc_pe_pat_de_risotto

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.