Mere caramelizate cu miere si scortisoara
PrinteazaMere caramelizate cu miere si scortisoara din: apă, zahăr, miere, scorţişoară.
Ingrediente:
- 200 ml apă
- 350 g zahăr
- 2 linguri de miere
- o linguriţă de scorţişoară
- 6 mere
Mod de preparare:
Puneţi apa, zahărul şi mierea într-o cratiţă pe foc şi lăsaţi să fiarbă până când siropul va căpăta culoarea caramelului. Adăugaţi o linguriţă de scorţişoară.
Scufundaţi, pe rând, 6 mere (curăţate de sâmburi) cu ajutorul unui beţişor de lemn în siropul-caramel. Merele caramelizate se lasă cam o oră la frigider. Se pot servi pe un pat de biscuiţi peste care aţi presărat siropul rămas.
Mere caramelizate cu miere si scortisoara
Pofta buna!