Bors de zarzavat cu varza murata din: morcovi, telina, pastarnac, fasole, ceapa, cartofi, ardei, varza, ulei, orez, bors, patrunjel, leustean, piper. Ingrediente: 100 g morcovi 50 g telina 50 g pastarnac 100 g fasole verde 300 g ceapa 300 g cartofi 75 g ardei 2-3 frunze de varza murata 50 ml ulei 50 g orez […]
Ciorba cu varza de Bruxelles, apio si ardei gras
PrinteazaCiorba cu varza de Bruxelles, apio si ardei gras din: varza de Bruxelles, tulpini de apio, ardei gras rosu, morocvi, radacina de parunjel, ceapa, suc de roşii, oţet în care au fost muraţi gogoşari, ulei, sare, piper, verdeaţă.
- 500 g varza de Bruxelles
- 3-4 tulpini de apio
- 1 ardei mare roşu
- 2-3 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 ceapă
- 500 ml suc de roşii
- 200 ml oţet în care au fost muraţi gogoşari
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 1 legătură verdeaţă
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa, morcovii, pătrunjelul şi Tai mărunt legumele, apoi speli verzişoa- rele crude şi tai în rondele apio.
Dacă foloseşti verzişoare congelate, le pui în ciorbă, în ultimele 5 minute de fierbere, fără să le decongelezi. Incingi uleiul în oala pentru ciorbă şi căleşti legumele tocate pentru aproximativ 1 minut.
Stingi cu 2 litri de apă şi fierbi legumele 10 minute, după care pui verzişoarele, iar după 3-4 minute, sucul de roşii.
Laşi să clocotească la foc mic 5 minute, iar la final sărezi ciorba, o condimentezi şi o acreşti cu oţet, după gust.
Stingi focul şi presari verdeaţa fin tocată.
Ciorba cu varza de Bruxelles, apio si ardei gras
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorbă de varză cu legume
Ciorbă de varză cu legume Ingrediente: un kilogram varză de Bruxelles un fir de praz 600 g roşii doi morcovi o rădăcină de pătrunjel doi ardei graşi 300 ml borş sare piper ulei de măsline pătrunjel ceapă verde zeamă de varză Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Varza de […]
Pofta buna!