Ciorba cu varza de Bruxelles, apio si ardei gras

Printeaza

Ciorba cu varza de Bruxelles, apio si ardei gras din: varza de Bruxelles, tulpini de apio, ardei gras rosu, morocvi, radacina de parunjel, ceapa, suc de roşii, oţet în care au fost muraţi gogoşari, ulei, sare, piper,  verdeaţă.

Ingrediente:Ciorba_cu_varza_de_Bruxelles_apio_si_ardei_gras

  • 500 g varza de Bruxelles
  • 3-4 tulpini de apio
  • 1 ardei mare roşu
  • 2-3 mor­covi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 500 ml suc de roşii
  • 200 ml oţet în care au fost muraţi gogoşari
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură verdeaţă

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa, morcovii, pătrunjelul şi Tai mărunt legu­mele, apoi speli verzişoa- rele crude şi tai în rondele apio.

Dacă foloseşti verzi­şoare congelate, le pui în ciorbă, în ultimele 5 minu­te de fierbere, fără să le decongelezi. Incingi uleiul în oala pentru ciorbă şi căleşti legumele tocate pentru aproximativ 1 minut.

Stingi cu 2 litri de apă şi fierbi legumele 10 minute, după care pui verzişoarele, iar după 3-4 minute, sucul de roşii.

Laşi să clocotească la foc mic 5 minute, iar la final sărezi ciorba, o con­dimentezi şi o acreşti cu oţet, după gust.

Stingi focul şi presari ver­deaţa fin tocată.

Ciorba cu varza de Bruxelles, apio si ardei gras

Ciorba_cu_varza_de_Bruxelles_apio_si_ardei_gras

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Bors de zarzavat cu varza murata

Bors de zarzavat cu varza murata

Bors de zarzavat cu varza murata din: morcovi, telina, pastarnac, fasole, ceapa, cartofi, ardei, varza, ulei, orez, bors, patrunjel, leustean, piper. Ingrediente: 100 g morcovi 50 g telina 50 g pastarnac 100 g fasole verde 300 g ceapa 300 g cartofi 75 g ardei 2-3 frunze de varza murata 50 ml ulei 50 g orez […]

Ciorbă de varză cu legume

Ciorbă de varză cu legume

Ciorbă de varză cu legume Ingrediente: un kilogram varză de Bruxelles un fir de praz 600 g roşii doi morcovi o rădăcină de pătrunjel doi ardei graşi 300 ml borş sare piper ulei de măsline pătrunjel ceapă verde zeamă de varză Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Varza de […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.