Spuma de broccoli cu prosciutto
PrinteazaSpuma de broccoli cu prosciutto din: broccoli, ulei de masline, usturoi, urda, parmezan, prosciutto, sare.
- 2 broccoli
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 150 g de urdă
- 2 linguri de parmezan
- 50 g de prosciutto crudo
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi broccolii şi fierbeţi-i în apă sărată (sunt gătiţi atunci când, înfigând furculiţa, sunt moi).
Intr-o tigaie puneţi uleiul şi usturoiul şi, ulterior, atunci când usturoiul începe să se rumenească, adăugaţi broccolii şi lăsaţi-i să se pătrundă timp de 2 minute.
Lăsaţi-i să se răcească şi scoateţi usturoiul. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.
Puneţi broccolii împreună cu sosul obţinut în mixer şi adăugaţi urda şi parmezanul. Amestecaţi timp de cinci secunde şi potriviţi de sare.
Tăiaţi prosciutto crud în felii foarte subţiri, aranjaţi-le într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi ţineţi-le în cuptor până devin crocante.
Serviţi spuma la temperatura camerei cu prosciutto crocant pe deasupra.
Spuma de broccoli cu prosciutto
Pofta buna!