Supa de gulii cu morcov si galuste de gris
PrinteazaSupa de gulii cu morcov si galuste de gris din: morcovi, rădăcini de pătrunjel, gulii, ceapa mica, frunze de pătrunjel, oua, gris, ulei, sare, piper negru macinat, apa.
- 4 morcovi de dimensiune mijlocie
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 3 gulii de dimensiune medie
- 1 ceapă mică
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 3 ouă
- 8 linguri griş
- 2 linguri ulei
- sare
- piper negru măcinat
- 3 l apă
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Tai în cubuleţe toate legumele şi le înăbuşi în uleiul încins, pentru 2-3 minute, amestecând uşor.
Adaugi ceapa curăţată şi tăiată mărunt, apoi stingi cu apa fierbinte şi laşi să fiarbă până când legumele devin moi. Sărezi şi condimentezi supa după gust.
Pentru găluşte, baţi albuşurile spumă tare, apoi încorporezi treptat gălbenuşurile şi grisul, amestecând delicat. Laşi compoziţia să se odihnească pentru 15-20 de minute, în frigider.
Reduci intensitatea focului la mic şi pui câte 1 linguriţă de compoziţie în supă, cu ajutorul unei linguri pe care o înmoi de fiecare dată în supă fierbinte. Fierbi găluştele la foc mic, 5-6 minute.
Stingi focul şi acoperi vasul pentru 10 minute, pentru ca găluştele să se umfle. Aduci la masă porţiile alături de frunze de pătrunjel tocate mărunt, pentru ca fiecare să-şi presare după gust.
Supa de gulii cu morcov si galuste de gris
Pofta buna!