Cornulete cu mac si coaja de portocala

Printeaza

Cornulete cu mac si coaja de portocala din: drojdie uscată, faina, apa, lapte, oua, unt, zahar, sare, unt, seminţe de mac, coaja de portocale.

Cornulete_cu_mac_si_coaja_de_portocala

Ingrediente:

  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 550-600 g făină
  • 60 ml apă
  • 175 ml lapte
  • 3 ouă
  • 120 g unt
  • 100 g zahăr
  • sare

Pentru copt:

  • 100 g unt

Pentru umplutură:

  • 100 g seminţe de mac
  • coaja unei portocale
  • 50 g zahăr
  • 100 mil lapte

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în apa caldă şi se lasă 5 minute. La mixer se amestecă ouăle, zahărul şi sarea şi se lasă deoparte.

Se pune untul la topit şi când face mici bule sg toarnă laptele, se ia de pe foc, se amestecă si se toarnă peste amestecul de ouă.

Treptat se pune făina, se amestecă pentru a forma aluatul şi, odată înche­gat, se pune la frigider pentru o noapte. Se scoate a doua zi cu 3 ore înainte de pregătite.

Pentru umplutură, macul uşor râşnit se pune pe foc cu laptele şi zahărul şi se lasă să dea un clocot. Se ia de pe foc, se pune coaja de portocală rasă şi se lasă deoparte.

Albatul se întinde în mai multe foi care se ung cu un topit, se pune o linguriţă de umplutură, se rulează şi se lasă la crescute oră. Apoi, se pun în tava de copt şi se coc 20 de minute.

Cornulete cu mac si coaja de portocala

Cornulete_cu_mac_si_coaja_de_portocala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.