Cornulete cu mac si coaja de portocala
PrinteazaCornulete cu mac si coaja de portocala din: drojdie uscată, faina, apa, lapte, oua, unt, zahar, sare, unt, seminţe de mac, coaja de portocale.
Ingrediente:
- 1 linguriţă drojdie uscată
- 550-600 g făină
- 60 ml apă
- 175 ml lapte
- 3 ouă
- 120 g unt
- 100 g zahăr
- sare
Pentru copt:
- 100 g unt
Pentru umplutură:
- 100 g seminţe de mac
- coaja unei portocale
- 50 g zahăr
- 100 mil lapte
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în apa caldă şi se lasă 5 minute. La mixer se amestecă ouăle, zahărul şi sarea şi se lasă deoparte.
Se pune untul la topit şi când face mici bule sg toarnă laptele, se ia de pe foc, se amestecă si se toarnă peste amestecul de ouă.
Treptat se pune făina, se amestecă pentru a forma aluatul şi, odată închegat, se pune la frigider pentru o noapte. Se scoate a doua zi cu 3 ore înainte de pregătite.
Pentru umplutură, macul uşor râşnit se pune pe foc cu laptele şi zahărul şi se lasă să dea un clocot. Se ia de pe foc, se pune coaja de portocală rasă şi se lasă deoparte.
Albatul se întinde în mai multe foi care se ung cu un topit, se pune o linguriţă de umplutură, se rulează şi se lasă la crescute oră. Apoi, se pun în tava de copt şi se coc 20 de minute.
Cornulete cu mac si coaja de portocala
Pofta buna!