Prajitura cu dovlecel si fructe uscate din: faina, zahar, dovlecei, oua, fructe, vanilie, praf de copt, ulei, scortisoara. Ingrediente: 450 g dovlecei 200 g făină 200 g zahăr 2 ouă o linguriţă scorţişoară esenţă de vanilie un praf sare 150 g fructe uscate amestecate 1/2 plic praf de copt 85 ml ulei Mod de preparare: […]
Prajitura cu fructe si gelatina
PrinteazaPrajitura cu fructe si gelatina din: oua, faina, zahar, zahăr vanilinat, frişcă lichidă, colorant roşu, fructe roşii congelate, gelatină roşie.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 125 g făină
- 125 g zahăr
- 1 linguriţă zahăr vanilinat
Pentru stratul de frişcă:
- 250 ml frişcă lichidă
- colorant roşu
Pentru stratul superior:
- 200 g fructe roşii congelate
- 2-3 plicuri gelatină roşie
Mod de preparare:
Pentru blat, ouăle, zahărul si zahărul vanilinat se amestecă si se pun la bain-marie.
Se amestecă pe foc pentru a deveni o cremă, apoi se mixează timp de 15 minute până ce se răceşte.
Se adaugă făina, se amestecă si se toarnă într-o tavă de copt. Se lasă la cuptor maximum 30 de minute.
Apoi se scoate si se lasă la răcit. Frişca foarte rece se bate si apoi i se adaugă colorantul.
Se pune blatul într-o tavă, se asază frişca, se pun fructele decongelate si se toarnă gelatina. Se dă la rece pentru 2-3 ore.
Prajitura cu fructe si gelatina
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu dovlecel si fructe uscate
Prajitura cu iaurt si fructe de padure
Prajitura cu iaurt si fructe de padure din: oua, zahar, faina, unt, iaurt, frisca, fructe. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 125 g zahăr tos 125 g făină de migdale 45 g făină de grâu 25 g unt un praf sare Pentru umplutură: 500 g iaurt bine scurs 300 ml friscă lichidă 100 g zahăr pudră […]
Prajitura vegana cu fructe
Prajitura vegana cu fructe din: seminte de floarea-soarelui, pudra de roscove, pudra de anason, pudra de ghimbir, fructe confiate, nucsoara, lapte de migdale. Ingrediente: 1 lingură seminţe crude de floarea-soarelui 1 linguriţă pudră de roşcove 1/2 linguriţă pudră de anason 1 praf pudră de ghimbir 100 g fructe confiate nucsoara 200 ml lapte de migdale […]
Pofta buna!