Conopida gratinata cu kaizer si cascaval
PrinteazaConopida gratinata cu kaizer si cascaval din: cartofi, conopida, morcovi, varza, cepe roşii ceapă verde, caşcaval, oua, kaizer sau cârnaţi cu şuncă, sare, piper alb, smântână, ulei de măsline, pesmet, nucsoara.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 1 kg conopidă
- 3 morcovi
- 1/2 varză mică
- 3 cepe roşii sau 1 legătură ceapă verde
- 200 g caşcaval ras
- 6 ouă
- 400 g kaizer sau cârnaţi cu şuncă
- sare
- piper alb
- 400 g smântână
- ulei de măsline
- pesmet
- 1 vârf de cuţit de nucşoară
Mod de preparare:
Fierbi cartofii cu coajă cu tot, apoi conopida, dar tiecare în apă separată. Ca să fie mai albă conopida, pui un pahar cu lapte. Morcovii îi fierbi în apă cu sare, iar varza tot la fel, apoi laşi totul la răcit.
Ungi o tavă de iena cu ulei de măsline şi presari pesmet. Cartofii curăţaţi de coajă îi tai rondele. Procedezi la fel şi cu morcovii.
Varza o tai fideluţă, kaizerul tot felii subţiri; în cazul în care foloseşti cârnaţi, îi tai rondele. Pui un rând de cartofi, jumătate din morcovi, ceapa tăiată solzişori şi bucheţele de conopidă.
Adaugi şi kaizerul şi condimentezi cu sare, piper şi nucşoară. Pui din nou cartofi, repeţi, iar deasupra pui ultimul strat de cartofi şi conopidă.
Separat, baţi ouăle, adaugi smântână, amesteci bine şi torni amestecul uniform deasupra. Razi caşcavalul, dai la cuptorul încins la 200 grade Celsius şi laşi 50-60 minute.
Când este gata, decorezi cu pătrunjel verde şi serveşti fierbinte, alături de gogoşari muraţi.
Conopida gratinata cu kaizer si cascaval
Pofta buna!