Conopida gratinata cu kaizer si cascaval

Printeaza

Conopida gratinata cu kaizer si cascaval din: cartofi, conopida, morcovi, varza, cepe roşii ceapă verde, caşcaval, oua, kaizer sau cârnaţi cu şuncă, sare, piper alb, smântână, ulei de măsline, pesmet, nucsoara.

 

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg conopidă
  • 3 morcovi
  • 1/2 varză mică
  • 3 cepe roşii sau 1 legătură ceapă verde
  • 200 g caşcaval ras
  • 6 ouă
  • 400 g kaizer sau cârnaţi cu şuncă
  • sare
  • piper alb
  • 400 g smântână
  • ulei de măsline
  • pesmet
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară

Mod de preparare:

Fierbi cartofii cu coajă cu tot, apoi conopida, dar tiecare în apă separată. Ca să fie mai albă co­nopida, pui un pahar cu lapte. Morcovii îi fierbi în apă cu sare, iar varza tot la fel, apoi laşi totul la ră­cit.

Ungi o tavă de iena cu ulei de măsline şi presari pesmet. Carto­fii curăţaţi de coajă îi tai rondele. Procedezi la fel şi cu morcovii.

Varza o tai fideluţă, kaizerul tot fe­lii subţiri; în cazul în care foloseşti cârnaţi, îi tai rondele. Pui un rând de cartofi, jumătate din morcovi, ceapa tăiată solzişori şi bucheţele de conopidă.

Adaugi şi kaizerul şi condimentezi cu sare, piper şi nucşoară. Pui din nou cartofi, repeţi, iar deasupra pui ultimul strat de cartofi şi conopidă.

Se­parat, baţi ouăle, adaugi smântâ­nă, amesteci bine şi torni ames­tecul uniform deasupra. Razi caşcavalul, dai la cuptorul încins la 200 grade Celsius şi laşi 50-60 minute.

Când este gata, decorezi cu pătrunjel verde şi serveşti fier­binte, alături de gogoşari muraţi.

 

Conopida gratinata cu kaizer si cascaval

Conopida_gratinata_cu_kaizer_si_cascaval

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.