Chec cu nuci, migdale si serbet de rom
PrinteazaChec cu nuci, migdale si serbet de rom din: oua, zahar, zahăr brun, ulei, zahăr vanilat, faina, bicarbonat, zeamă de lămâie, scorţişoară, sare, nuci, nuci pralinate, migdale, esenţă de rom, şerbet de rom.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 cană zahăr
- 1 cană zahăr brun
- 1 1/2 cană ulei
- zahăr vanilat
- 3 căni făină
- 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de la o lămâie
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 praf sare
- 1 cană nuci pralinate şi tocate mare
- 1 cană nuci tăiate mărunt
- 1 cană migdale decojite şi mărunţite
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 2-3 linguri şerbet de rom pentru glazură
Mod de preparare:
Freci spumă ouăle întregi cu zahărul, alternând cu uleiul. Adaugi toată făina, chiar dacă obţii un aluat foarte dens şi greu de amestecat.
Adaugi restul ingredientelor şi le încorporezi bine. Ungi o formă cu ulei şi o tapetezi cu făină.
Pui compoziţia şi o dai la cuptorul încins dinainte, la foc mic, pentru 35 de minute. Când se răcoreşte, glazurezi checul cu şerbet şi şi presari nuci pralinate.
Chec cu nuci, migdale si serbet de rom
Pofta buna!