Chec cu nuci, migdale si serbet de rom

Printeaza

Chec cu nuci, migdale si serbet de rom din: oua, zahar, zahăr brun, ulei, zahăr vanilat, faina, bicarbonat, zeamă de lămâie, scorţişoară, sare, nuci, nuci pralinate, migdale, esenţă de rom, şerbet de rom.

Chec_cu_nuci_migdale_si_serbet_de_rom

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană zahăr brun
  • 1 1/2 cană ulei
  • zahăr vanilat
  • 3 căni făină
  • 1 lin­guriţă bicarbonat stins cu zeamă de la o lămâie
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 praf sare
  • 1 cană nuci pralinate şi tocate mare
  • 1 cană nuci tăiate mărunt
  • 1 cană migdale decojite şi mărunţite
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 2-3 linguri şerbet de rom pentru glazură

Mod de preparare:

Freci spumă ouăle întregi cu zahărul, al­ternând cu uleiul. Adaugi toată făina, chiar dacă obţii un aluat foarte dens şi greu de amestecat.

Adaugi restul ingredientelor şi le încorporezi bine. Ungi o formă cu ulei şi o tapetezi cu făină.

Pui compoziţia şi o dai la cuptorul încins dinainte, la foc mic, pentru 35 de minute. Când se răcoreşte, glazurezi checul cu şerbet şi şi presari nuci pralinate.

Chec cu nuci, migdale si serbet de rom

Chec_cu_nuci_migdale_si_serbet_de_rom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.